tirsdag 27. oktober 2009

Noen inntrykk fra ICOLC i Paris


Hei:

Noen første inntrykk fra denne konferansen i Paris. ICOLC står for International Conference of Library Consortia. Hovedmålgruppen er tilsatte i organisasjoner som ABM-utvikling i Norge som forhandler på vegne av bibliotek i forhold til forleggere og databaseleverandører. Blant deltakerene er det likevel mange fra universitetsbibliotek som ikke er tilsatt i konsortieorganisasjoner. Fra Norge er det ca. 10 deltakere fra ABM , fra Helsebiblioteket og fra de andre UB'ene. Programmet har vært av stor interesse så langt. Den første formiddagen var litt intern med informasjon om forhandlinger med noen av hovedaktørene i viktige land (Elsevier) m.fl. Jeg synes selv at dette var meget nyttig å informasjon å få del i.

Blant høydepunktene vil jeg nevne følgende:

En meget bred debatt om digitalisering av bøker med fokus på BNF (Det franske nasjonalbiblioteket) og Google Books. En ledende representant fra Google var tilstede og gav en grundig gjennomgang av deres synspunkter i forholdet til kritiske merknader fra de europeiske forskningsbibliotek LIBER. Jeg dristet meg til en gi en kort beskrivelse av forhold rundt prosjektet bokhylla.no (ingen fra NB var på plass).

Det har også vært en gjennomgang av nye søkesystemer på det internasjonale markedet. Flere av disse er på vei: Endeca - Primo - Summon - Ebsco Discovery

Ellers har det vært nyttig og hyggelige å snakke med representantene fra ABM og de andre norske UB'ene. Det har også vært litt tid å bli kjent med noen av de lokale arrangørene og noen amerikanske deltakere.

Paris er jo en vakker by og det var tid til ikke-faglige aktiviteter på søndag, været var perfekt for en spassertur langs Seinen og rundt Ile de Cite (med Notre Dame).

Ellers har programmet vært tett.

Er på plass igjen torsdag

Beste hilsen

Arthur

Ingen kommentarer:

 
z"); pageTracker._trackPageview();