onsdag 14. april 2010

Stunt

UiA-Kollega Birgitte Wergeland holder på med planlegging av et kurs i blogging og kildesøk, og stakk innom kontoret mitt for en liten prat! Hun filmet litt av praten vår og har lagt ut på UiAs kanal på Youtube. Det er ikke alltid så gøy å se seg selv på film, men lærerikt, dette skal bli bedre "neste gang"!! Og så er det ikke alt man får sagt som er like gjennomtenkt og mye kunne vært bedre... terningkast...hm...

3 kommentarer:

John David Didriksen sa...

Terningkast: Høyt!

Jeg har likevel et par spørsmål til det du sier:

1. Mener du at en alltid må gå til bøker og annet trykt materiale for å skaffe seg skikkelig oversikt over et emne?

2. Du sier at en leser fem ganger senere på skjerm enn papir. Har du noen undersøkelser eller forskningsresultater som beviser dette? Jeg synes det høres voldsomt ut, selv om også jeg leser raskere på papir.

Hilde Johannessen sa...

Kjempebra Birgitter!!! (Ja, i flertall)

Birgitte Kleivset sa...

Takk for kommentarer og spørsmål. Dette var et skikkelig stunt uten forberedelser, så "neste gang" skal jeg være klarere og være mer nyansert. Jeg mener ikke at man alltid må gå til bøker og trykt materiale for å sette seg grundig inn i et emne, men at det hjelper. Når det gjelder selve søkingen er det viktig at mye informasjon ligger i det skjulte nettet og at det kan lønne seg med en "totrinnsmodell", som f eks er beskrevet i boka Digital sporhund http://www.digitalsporhund.no/, som ble brukt på kurset Birgitte skulle holde. - Målgruppen var bl a forlagsfolk, og de ble visst fornøyde med det jeg sa om papir versus skjerm - men ser selv at jeg nok tok litt hardt i. Jeg er interessert i forskning på dette med lesehastighet og erfaringer med å lese lengre tekster på skjerm, kom gjerne med tips om studier på dette området. Jeg legger ut det jeg finner også...(- og skal forberede meg litt mer grundig til neste gang")

 
z"); pageTracker._trackPageview();