fredag 4. februar 2011

Ny mobilportal på trappene

Bare noen få justeringer gjenstår for UBA lanseres sin nyeste tjeneste for studenter og ansatte. Mobilportalen er en kjapp inngangsport til våre viktigste tjenester, og presenterer dessuten de av våre e-ressurser som har en mobil-versjon av sitt brukergrensesnitt (bortsett fra Bibsys, men den kunne nå en gang ikke utelates). EBSCO er et godt eksempel på en leverandør som jobber mye med å tilgjengeligjøre sitt tilbud på mobiltelefoner, og tilbyr i dag en rekke av sine databaser her. 

UBAs nye mobilportal er beregnet for mobiltelefoner med berøringsskjerm, og er plattformavhengig. Det vil si at den fungerer like godt på en HTC som iPhone. Med denne strategien håper vi å nå så mange av våre brukere som mulig, og er svært spent på i hvilken grad dette vil slå an. Flere amerikanske universitetet har lansert apps, og bibliotekkatalogen er ofte en sentral del av tilbudet. Mye inspirasjon og erfaring er hentet herfra, blant annet mobilportalen til Ryerson University Library som ble presentert på konferansen EMTACL i 2010.

2 kommentarer:

Karen Marie sa...

Spennende dette! Vi har tenkt på dette et års tid, men er avhengige av å få det til å passe med HiGs grensesnitt. Hvordan har dere gjort det? Er det jobbet med å få bibliotekets mobilesider til å passe med resten av Universitetets?

Tenkte dere på å få gjort noe med søket i Bibsys? Rurik på NTNU har jo laget en liten modell som ser interessant ut, men det er bare en skisse.

Henry sa...

De mobile nettsidene har vært utviklet med iwebkit, og vi har fokusert mer på funksjonalitet og lesbarhet enn UiAs profil. Slik jeg ser det er dette likevel godt nok ivaretatt foreløpig.

Det hadde vært en stor fordel hvis vi bibsys ask også hadde et grensesnitt for mobiltelefoner. Hvis det er noen som har gjort noe med dette ville det vært veldig interessant å vite mer om det (prøvde uten hell å finne nevnte skisse)

 
z"); pageTracker._trackPageview();