torsdag 1. desember 2011

Online Information 2011 (London)

I sommer ble jeg invitert til å presentere UBAs mobilsider som case på Online Information i London. Det er første gang jeg har vært på konferansen, og det er en omfattende event med stor utstillerdel med seminarprogram i tillegg til konferansen. Program konferanse og seminar.

Fra panelet på scenen, det hele hadde et litt større format enn
jeg hadde forestilt meg. 
Min egen presentasjon gikk bra, jeg var i sesjon sammen med Ellyssa Kroski fra Barnard Library i New York og Christine Sexton fra University of Sheffield, UK. Mens sistnevnte fokuserte på utfordringer en IT og kommunikasjonsavdeling har når studenter og ansatte bringer ny teknologi til campus, fortalte Kroski om flust av ulike teknologier bibliotek kan ta i bruk, bl.a. QR-koder. Min egen presentasjon skal jeg gå gjennom på personaldagen nå i desember.

Steve Wing, leder for mobile tjenester hos The Guardian, UK. 
Det har vært mange interessante (og en del mindre interessante) presentasjoner og foredrag, konferansen har en bred målgruppe. Et av foredragene som jeg synes var spesielt bra var Steve Wing fra The Guardian som fortalte om den britiske avisens tidlige satsing på mobilt innhold i 2000 (gikk kleint) til der de er i dag på mer eller mindre alle plattformer i ulikt format. Leserne er iflg Wing blitt mer krevende og sofistikerte, noe de hele tiden må lytte til. Wing presenterte også statistikk som viste at leserne brukte absolutt mest tid på å lese avisa på iPad ift f.eks. mobil eller pc.

Fra utstillerområdet i en av hallene i Olympia, bygget i 1886. 
Ellers har jeg vært på en IEEE-lunch hvor de presenterte nyheter, man ble både mett OG litt ør. Noe som er interessant er hvordan PDF ser ut til å være en format de går mer og mer bort ifra, og erstatter det med en mer dynamisk surfing hvor f.eks. grafikk ligger separat med mulighet for å se nærmere på bakenforliggende datasett. Nytt fra IEEE kan du lese mer om her


Jeg skal komme tilbake med flere presentasjoner som kan være av interesse for kollegiet når de blir tilgjengelig på konferansesidene. 


1 kommentar:

Reidar Bjorvatn sa...

Kult! Gleder meg til å høre mer! Kos deg når turen går videre til Irland!

 
z"); pageTracker._trackPageview();