torsdag 29. november 2012

Kald kosakk i Kasakhstan


Etter en 16 timers lang reise via Oslo, Frankfurt og Astana kom delegasjonen fra UiA frem til Almaty kl fem torsdag morgen lokal tid. Mellomlandingen i hovedstaden Astana bød på så kaldt vær at Lufthansa-pilotene hadde store problemer med å få igang motorene igjen. Men etter 1 1/2 times kinning var vi igjen på vingene.

Faksimile fra Google Maps
Bakgrunnen for at Arthur og jeg nå befinner oss her sammen med tre andre fra Institutt for økonomi er et SIU-finansiert samarbeidsprosjekt med KIMEP University.

Prosjektets hovedformål er å etablere mastergradsemner på handelshøyskolen her innen blant annet nye markeder og bedrifters samfunnsansvar. Sammen med kolleger på KIMEPs bibliotek er vår rolle blant annet å kartlegge relevant litteratur og elektroniske ressurser som skal inngå i kursene. I dag fredag er det oppstartseminar og i helgen skal vi ha workshop innenfor de ulike emnene. Prosjektet løper ut 2013 og til våren kommer en delegasjon herfra til Kristiansand.
Arthur sammen med Stina Torjusen og Harald Knudsen fra Institutt for Økonomi

Almaty var hovedstaden i Kasakhstan frem til 1998, da landets "folkevalgte" statsoverhode Nazarbajev flyttet administrasjonen til Astana (se avsnitt om motortrøbbel) av strategiske årsaker.
Den tidligere sovjetrepublikken Kasakhstan har vist seg å ha store oljeforekomster, og har i dag en produksjon tilsvarende Norge. Mer om Almaty og Kasakhstan

God helg fra to kalde kosakker

2 kommentarer:

Rosa sa...

Hva slags biblioteksystem bruker de?

Anonym sa...

Godt jeg ikke kunne være med! - overgangen fra 25 + kunne blitt for stor. Men jeg skulle gjerne vært der, dette blir helt sikkert et spennende prosjekt. Lykke til med work-shopen! Else-Margrethe

 
z"); pageTracker._trackPageview();