onsdag 29. mai 2013

Universitetspedagogikk på Metochi

Det er siste samling på uniped-kurset. Drøyt 20 deltakere har tatt turen til Metochi, Lesbos. Vi har undervisning og gruppearbeid 9-13 og en ny arbeidsøkt 17-19.
Deltakerne er delt inn i tre grupper som har ansvaret for noe lett underholdning om kvelden. På mandag var temaet "Interessant og lærerikt". Min gruppe skal til pers i kveld og prøve å skape moro og hygge.
I går var det ekskursjon til Petra, Eftalou og Molivos. Mye fint å se og koselige butikker. Gode samtaler på stranden. Nå er det tilbake til skolebenken. Jeg har presentert en poster, og på fredag skal jeg ha mikroundervisning på 10 minutter.
Det er spennende undervisning og fruktbare diskusjoner. Det er fint at andre på UBA har tatt kurset før, så kan vi prøve å kollegaveilede hverandre og skape bedre kurs.


Foto: Knut Bry. Hentet fra http://www.uia.no/div/sentre/metochi_studiesenter

I dag er det lummert. Temperaturen skal krype opp til 30. Heldigvis får vi en tretimers pause og kan sykle ned til stranden. Det er bra at klosteret ligger utenfor byen, for da blir vi ikke forstyrret og blir ikke fristet til å stikke av fra undervisningen. Men framfor alt byr det på fine og noen litt nifse naturopplevelser. Det er vakker fuglesang. - Mener jeg hørte nattergalen forleden kveld. Har sett en ørn og tre slanger; gresslange og "cat snake", blant annet. Edderkopper, store vepseliknende insekter, larver og sommerfugler. Det er landbruksområder rett utenfor klosteret, med esler, hester, sauer og kyr. Og nå har vi også tatt til oss en trafikkskadet skilpadde.

Ingen kommentarer:

 
z"); pageTracker._trackPageview();