fredag 4. september 2015

#igelu15


Igelu er et internasjonalt nettverk av insistusjoner som benytter et eller flere produkter fra Ex Libris. I år er den tiende konferansen lagt til Budapest, neste år er det faktisk Trondheim som er vertskapsby. Deltakere kommer fra hele verden - fra Singapore og Japan i Øst til USA i vest. Norge er meget godt representert i år, med over 50 delegater fra bl.a. Bibsys, UBO, UBB og i år også UBA.

Samtidig som vi var i Budapest, preget byen nyhetsbildet med flyktningene fra Syria som var på vei til Tyskland og Nord-Europa via Ungarn og Budapest. Heldigvis ser dette ut til å løst seg på en god måte de siste dagene.

Se opptak fra åpningen eller twitterfeeden under konferansen


Selv om IGeLU i utgangspunktet er et møtested for brukere, er også Ex Libris godt representert med representanter fra alle kontorer i Europa og USA. Vi har fått presentert mange fremtidige løsninger som de jobber med, i Alma alene lanserer nye funksjoner hver måned. Ex Libris legger med andre ord mye ressurser ned i videreutvikling.

Ellen er oppsummert noen høydepunkt fra konferansen som vil få betydning for oss, blant annet ny versjon av Primo (Oria) og et pensumlisteverktøy er interessant.

Til nå har vi i stor grad vært avhengige av Bibsys når det har vært behov for å hente ut statistikk om katalogen og utlånstall. Som mange sikkert har sett er det en egen statistikkmodul i Alma, analytics, som gjør at vi får mye større kontroll på denne funksjonen selv. Dashboardet kan fylles med ferske tall fra utlånt til nedlastinger.

Dette var selvfølgelig et av temaene på konferansen, og bibliotekar Yoel Kortick fra Ex Libris (bilde) forklarte i detalj hvordan vi skulle hente ut slike rapporter. Litt komplisert ved første øyekast, men det finner vi ut av etter hvert.
Selv om det var lange dager på konferansebenken, fikk vi tid til å utforske Budapest nærmere på kveldene. Det er virkelig en flott by, delt i to av Donau som renner igjennom på sin vei mot Svartehavet. Med sine mange kurbad, broer, minnesmerker og museer er det absolutt en by vi kunne tenkt oss å besøke igjen. Her på kveldstur til høyeste utsiktspunkt over Budapest.


Ingen kommentarer:

 
z"); pageTracker._trackPageview();