torsdag 14. april 2011

TUPPENE TESTER TRALLER (eller: Library trolleys in an academic environment: an explorative study)

Hvem triller kanskje mer enn studentvaktene? Med tusentalls årlige påplassettinger er det et tungt ansvar de skyver rundt på. Det gjør de til et naturlig valg når Bramseil tester de nye trallene som just ankom Gimlemoen (En IT-operatør bidro også som kontroll-gruppe, for å kvalitetssikre resultatene). Vi har selvfølgelig en vitenskapelig og etterprøvbar tilnærming til det hele, og legger vekt på følgende elementer: design, vekt, funksjonalitet, fremkommelighet, X-faktor

DESIGN
-Litt høy og stor og vanskelig å få med bak skranken. Likevel estetisk fine, luftig fremtoning som ser bra ut på oppstillingsplass.

VEKT
-Lett, men så lett at den styrer seg selv og triller av gårde!!

FUNKSJONALITET
-Igjen - litt høy, upraktisk med forskjellig høyde på hyllene i den. Drar mot venstre, får helt skeiv arbeidsstilling! Trekker ned. Håndtakene altfor høye for den ene studentvakten. Går ikke an å legge dokumenter oppå bøkene, for de sklir enten over eller i gjennom tralla.

FREMKOMMELIGHET
-Drar mot venstre, tungt å holde igjen. Trangt når den skal trilles ut og inn av returområdet.

X-FAKTOR
-Fargene står i stil til øvrig interiør.

TOTALVURDERING
-Flotte å se på, men bruke? Egner seg bedre som lagringshylle enn arbeidsredskap. Skeive arbeidsstilling trekker kraftigst ned.

Akademisk konklusjon og terningkast:

Til tross for beinhard og nådeløs evaluering takker Bramseil testpanelet som deltok på en engasjerende og konstruktiv måte.

Foto: H.Langseth
Illustrasjon: Colourbox.no

1 kommentar:

Eirin sa...

Som medtester hentet inn fra IT kan jeg si meg enig i det meste, men den kan nok brukes hvis en bare lærer seg triksene. Brukerveiledning fantes faktisk på tralla, stort pluss som bør inngå i kategorien x-faktor! :) Synes forøvrig dere kledde de gamle trallene minst like godt som de nye!

 
z"); pageTracker._trackPageview();