søndag 4. august 2013

IAML Wien del 1 (28.juli - 29. juli)

 Så er vi her da i denne vakre byen Wien. Varmen slo i mot oss på søndag da vi kom ut av flyet. Utover dagen ble det nærmere 40 grader og slikt er vi ikke vant til selvom vi har hatt en fin sommer hjemme.Etter en rask tur innom hotellet gikk vi til Universitetet og deltok på Council. Council i IAML-sammenheng er en blanding av årsmøte med presentasjon av saker det er blitt jobbet med i perioden siden sist konferanse og informasjon om saker som vil komme opp og som foreningene skal jobbe videre med. Den store saken det er blitt jobbet mye med er spørsmålet om IAML slik det fungerer i dag skal fortsette med samme organisasjonsmodell, eller om det trengs endringer. Et ad-hoc utvalg har laget en rapport og på council ved konferansens slutt vil man at en avstemning over om det skal nedsettes et utvalg som skal foreslå endringer. Council hadde også besøk av en rekke interesseorganisasjoner som IAML samarbeider med. Disse fortalte også om aktiviteten siden sist.

Opening reception fulgte om kvelden. Velkomsttaler, musikk og god servering.
På bildene er kolleger fra UBiS og NTNU.
Mandag startet med åpningsforelesningen. Her fikk vi en presentasjon av noe av det tre av Wiens store bibliotek inneholder.

Senere på dagen fordelt vi oss utover det store spekter av forelesninger. Are gikk på "Notation and classification". 
Lisbet fikk høre mer om Austrian composers' archives and documentation centres: Mozart, Mahler, Schönberg: 
The Mozarteum Foundation Salzburg  arrangerer årlig 2 festivaler, konserter, samarbeier med andre aktører om å drifte 2 Mozart-museer og støtter forskning, bl.a. 
La Médiathèque Musicale Mahler à Paris  har spesialisert seg på europeisk klassisk musikk frå middelalderen og fram til i dag. Senteret inneholder også grunnleggeren Henry-Louis de La Granges omfattende Mahler-samling.
Arnold Schönberg Center er et offentlig kultursentrum i Wien som tar vare på Schönbergs arv. Schönberg virket i sin tid både som komponist, maler, forfatter, teoretiker og lærer.
Anne-Åse gikk på RIPM sitt innlegg om e-library of music periodicals.

Etter lunsj forlot Lisbet og jeg Are til fordel for en sightseeingtur i byen. 
Lisbet var min guide og kartleser, her i Kärntner Strasse.

Om kvelden fikk vi en omvisning i Nasjonalbibliotekets museumssamling. Her var alt fra de eldste bøker, statuer, veggmalerier og ikke minst bibliotekarens dødsfeller: bokstigene.


(Foto: Anne-Åse Kallhovd)

Ingen kommentarer:

 
z"); pageTracker._trackPageview();