tirsdag 8. juni 2010

Foredrag om sosiale medier og bibliotek

Ole Husby fra Universitetsbiblioteket i Trondheim (NTNU) snakket tirsdag om Sosiale medier og bibliotek i regi av bibliotekrådet ved UiA. Husby viste hvordan ulike sosiale verktøy kan fremme samarbeid og forskningsformidling. Han snakket også om at delingsverktøyene er lite verdt uten delingskultur, og sa at han selv hadde begynt å tenke annerledes rundt dette. Før tenkte han: "Hvorfor skal man legge ut ting åpent?" Nå tenkte han: "Hvorfor holde noe innelåst, hvis det ikke er nødvendig?" 
Husby presenterte også prosjektet han har ledet de siste to årene: UBIT 2010 og rapporten Den som søker finner.
Foredraget var spennende og lærerikt og et godt innspill i debatten om hva om hva UiA og UBA kan nytte sosiale medier til.
Her er en tidligere presentasjon av Husby. (Takk til ES for tips!)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Slideshare
http://www.slideshare.net/olehusby/biblioteket-og-sosiale-medier

-E

Birgitte Kleivset sa...

Flott! Har lenket til PP-en fra bloggposten også nå.

Reidar Bjorvatn sa...

Mye bra. Skulle likt å hørt mer om hvordan sosiale medier kan være kanaler for tjenestetilbudet til (universitets-)bibliotek. Både for å formidle hva biblioteket kan hjelpe med og - ikke minst - for å styrke studenters og ansattes informasjonskompetanse. (Definisjon i Wikipedia: http://tinyurl.com/3y53dqh).
Sosiale medier kan fungere bra som erfarings-/problembasert læring, men det kreves kompetanse, tid og en helhetlig strategi for hvordan det skal gjøres. Hvis jeg leser Tove Pemmer Sætre rett, vil og bør biblioteket bør få en stadig mer sentral del i det samlede undervisningstilbudet. (Se bl. a. "Information literacy education" 2009). (Overførbart til folkebiblioteksektoren. Informasjonskompetanse er jo grunnleggende, også som samfunnsborgere og -aktører!). Her er det synergieffekter for bibliotekarer, undervisere og studenter.

 
z"); pageTracker._trackPageview();