onsdag 8. oktober 2008

UBA nettsider - 2008 versus 2007Tidligere har vi sammenliknet en måned med forrige, men kanskje mer hensiktsmessig er det å sammenlikne med tilsvarende periode i fjor? Her er de 10 mest besøkte sidene av bibliotekportalen september 2008 sammenliknet med september 2007 (med %-vis endring)

1. UBA forside ( 6%)
2.
Finn fagstoff (46%)
3.
Fagsider (22%)
4.
UBA engelsk forside (75%)
5.
Databaselisten (45%)
6.
Helse og idrettsfag, fagside (38%)
7.
Sykepleie, fagside (40%)
8. Biblioteket a-å (opprettet i år)
9. Ordbøker og leksika (28%)
10. Lån og bestillinger (22%)


Noen kommentarer:
  • Finn fagstoff-kilden har gått litt tilbake, men dette kan muligens skyldes at "Fagsider"-siden har blitt tilgjengelig direkte fra forsiden med ikon (hvor bruken har økt).
  • Bruken av de engelske sidene har økt betraktelig, og det er gledelig. Vi får forresten ros fra IT for godt utbygd engelsk portal.
  • Bruken av databaselisten er nesten halvert. Dette kan kanskje forklares med at antall fagsider har økt betraktelig siden 2007 og at flere også bruker snarveiene i rullegardinet på bibliotekets forside?
Hvis du har lyst til å se nærmere på rapporten vi henter ut fra Google Analytics, skal jeg legge den ut på R:\Bib\FAG & FORMIDLING\Web

Henry.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja. Legg den ut på R.
Ellers % endringer - de merket rødt, er det nedgang, altså, database menyen, nedgang på 45%?
Fagsiden helse har økt på bekostning av sykepleie. Jeg linker nå til fagsiden helsefag i alle rom på fronter, også de emner som gis på sykepleie (det ble ikke gjort ifjor)

e

 
z"); pageTracker._trackPageview();