onsdag 10. juni 2009

Utlånsautomaten våren 2009

Det ble liten tid til å fordype seg i statistikk i vår, og da jeg sluttet å motta den månedlige oversikten fra Bibsys gikk det hvertfall i glemmeboken. Men, nå som studentene er ute av redet og de faglig ansatte har til sensur til langt over St.Hans, byr det seg en mulighet til å plukke frem tallene og putte de inn i små grafer. Sist utlånsstatistikken var på banen var i januar da vi rundet 1000 utlån og undertegnede måtte bake kake. Men - hvordan gikk det siden? Og hvordan har den uformelle konkurransen med UBIS artet seg? Grafene taler (nesten) for seg selv.



Jeg tipper våre samarbeidspartnere i vest hadde tekniske problemer med utlånsautomaten i februar, for ser vi bort i fra den måneden er trenden påfallende lik. I gjennomsnitt ligger UBA på 840 utlån per mnd, mens UBIS har 740 i samme periode (Best å ikke bruse med fjæra her, nå som vi skal besøke de om noen få dager).

For de som vil lage sine egne grafer, finner du kildegrunnlaget her

1 kommentar:

John David Didriksen sa...

Statistikken fra våre utlånsautomater fra mai viste at det ikke hadde vært så få utlån i automatene siden 2007, så vi har et lite stykke å gå.

Mvh
John David (UBiS)

 
z"); pageTracker._trackPageview();