lørdag 18. februar 2012

Møte i arkivnettverket for pop og rock, Oslo 17/2-2012


Møtet ble holdt på det nyåpnede Popsenteret i Oslo. Popsenteret ligger i nyoppussede lokaler på Schous plass, og har åpent alle dager unntatt mandag.
Arkivnettverket samler deltakere fra Rockheim i Trondheim, Rock City Namsos, Popsenteret, Nasjonalbiblioteket, Bergen offentlige bibliotek, Stavanger bibliotek og UBA.

Sist vi hadde møte var i Stavanger i oktober 2011. Etter en liten presentasjonsrunde, fortalte medlemmene nyheter fra sine institusjoner. (eget referat kommer på Innaskjærs).

Popsenteret v/ kunstnerisk leder Paal Ritter Schjerven, fortalte om sine aktiviteter og planene fremover. Vi fikk en presentasjon av registreringssystemet de bruker for katalogisering og gjenfinning av materiale, og hvordan dataene kan hentes og settes sammen til videosnutter, artikkel- og bildefremvisning på diverse skjermer rundt i museumsavdelingen (Robert Engels). Etter møtet fikk vi en omvisning i Popsenteret. De har samlet og utstilt instrumenter og avspillingsutstyr. Med en mengde filmer, skriftlig informasjon og musikkeksempler, har de laget et flott opplevelsessenter for barn og voksne. I helgene prøver de å legge ekstra tilrette for familieaktiviteter, mens det på torsdagene fremover er planlagt konserter og annet for de under 18(alkoholfritt).

På kartbordene kan du finne utesteder og se hva som har vært på programmet.

I vinterferien kan man lage musikkinstrumenter av søppel og skrot i Popsenterets musikkverksted!
Popsenteret ligger i nyoppussede lokaler på Schous plass, og har åpent alle dager unntatt mandag. SkrotPop
Popsenteret anbefales på det sterkeste!

Metal-stol-hilsen fra anne-åse

Ingen kommentarer:

 
z"); pageTracker._trackPageview();