onsdag 29. februar 2012

Referat fra faglunsj 290212

Den første "Faglunsjen" gikk av stabelen i Holtsamlingen i formiddag. Hva er faglunsj? Arthur, Are, Anne-Åse, Audun, Siv og Birgitte var tilstede og diskuterte bl a:
Nistepakke var med, litt Metochi-
yoghurt til kaffen. Samtalen
går rundt bordet. Foto: Anne-Åse
  • tilgang til e-bøker utenfor campus: Her har flere av oss nylig erfart/fått tilbakemeldinger fra studenter/ansatte at man ikke får til å lese e-bøker/databaseartikler via vanlig UiA-tilkopling (nettbaserte VPN). Arthur sa at det i mange tilfeller er lurt å anbefale brukerne våre AnyConnect,. som er et lite program som gir mer stabilitet). Kanskje det bør være denne siden som lenkes fra snarveien/"Fuglen" fra UBs nettside, slik at våre kunder (og vi) vet at det finnes to varianter her?
  • AnyConnect fins også som en iPad-app, men om man har Ebrary-appen trenger man ikke å åpne AnyConnect på iPad.
  • Vi spilte inn til Anne-Åse, som koordinerer personaldagen 13. mars, at vi kanskje kunne snakke litt om dette med e-bøker. Hva kan man svare på intrikate spørsmål i skranken? Dette er et stort felt, som ikke alle skal trenge å kunne inngående, men man kan kanskje vise til den nye e-bokveiledningen, og så evt vise videre til fagansvarlig bibliotekar den som stiller spørsmålet kan lenkes mot?) Kanskje flere har innspill og tanker om dette?
  • Vi snakket også om e-bokpensumprosjektet Ewelina og Arthur har arbeidet med. Hvordan kan fagansvarlige evt dras inn i dette med å sikre at pensumlister ved UiA gjenspeiler e-tilgangen på materiale? Arthur nevnte Universitets- og høgskolerådets arbeid med dette og UiOs rapport: Fra trykt til digitalt pensum. Her skjer det mye spennende for tiden.... 
  • Birgitte informerte kort om et e-bokseminar som Linda, Ewelina og hun jobber med. Referat fra første møte i gruppa blir lenket fra Bramseil snarlig, slik at alle UB-ere kan gi innspill.
  • Arthur forklarte om DOI (- Unik identikator som man kan bruke i lenker til artikler og Ebscos sikkerlenkesystem Permalink.
  • Vi så også på basen Science direct - og hvordan man kan laste ned artikler (istedet for å måtte sende dem i en epost til seg selv først)?
Er det noe jeg har glemt, spill gjerne inn kommentarer dere fra Publikumstjenester og samlinger også? Hvis det er flere som ønsker å delta på "Faglunsj" er alle velkomne. Neste blir mot slutten av mars, med stor sannsynlighet i Grimstad. Mer informasjon kommer.

4 kommentarer:

Reidar Bjorvatn sa...

Flott at dere snakket om AnyConnect! Vi i fjernlånsgruppen har fått tilbakemeldinger fra brukere som ikke får tilgang med WebVPN. Da har vi vist til AnyConnect. Jeg har prøvd et par ganger å installere den hjemme, men får det ikke til. Kanskje oppskriften på siden dere viser til, er for knapp? Eller at jeg rett og slett ... ja.

Birgitte Kleivset sa...

Jeg visste egentlig ingenting om dette selv før møtet *blush* Nå er det hjem og teste ut, veldig bra hvis dette er en mer stabil måte å lese e-ressurser på. Kontakt Arthur eller Ellen for spørsmål,de har alltid gode svar. Så kan veiledningene fylles ut når flere har gjort seg noen erfaringer...

Hilde Johannessen sa...

Se også Ellens video. Den synes jeg hjalp veldig! :)

Birgitte Kleivset sa...

Så bra! Skal sjekke den!!!

 
z"); pageTracker._trackPageview();