torsdag 17. oktober 2013

Norske ebøker på UB via Elån Agder

Ei gruppe bestående av Arthur, Reidar og Birgitte arbeider med Elån Agder (norske e-bøker) på UB fram mot lanseringsdato 1/11.

Ifølge prosjektleder Kari Skibenes vil man bruke litt tid på å bygge opp e-boksamlinga, og man vil i begynnelsen fortrinnsvis kjøpe inn skjønnlitteratur. Man har valgt et epubformat, som vi er vant til her ved UB; lesing på brett fordrer nedlastning av Adobe digital editions og for i-brett Bluefire Reader i tillegg.

Som sagt på personalseminaret så er dette med e-bøker et noe kronglete felt, men ca 10 ulike leverandører. Hva man har lov/mulighet til å gjøre med ebøker fra den enkelte leverandør er vanskelig å "ha i hodet" - derfor anbefaler vi:
  • å vise låneren/interesserte vår nettside om ebøker: uia.no/ebok (som vil ha oppdatert informasjon om Elån Agder innen lanseringsdato 11/1
  • delta på intern workshop om Elån Agder spesielt og e-bøker generelt for UB-ansatte (invitasjon kommer i outlook tidlig neste uke)  Her vil vi samsnakke/laste ned ebøker. (Vi planlegger også å invitere UiA-ansatte til en ligende workshop utover i november). På workshopen snakker vi også om man kan låne e-bok på studentkort (med feidepålogging) eller om man på benytte nasjonalt lånekort. (vi krysser fingrene for det første).
Ett av de siste spørsmålene som Kjartan Vevle fra Biblioteksentralen stilte tilhørene på seminaret var: Kan satsningen på e-bøker gjør at bibliotekene får nye kundegrupper? Hvordan legger man i tilfelle til rette for dette? 
Ingen kommentarer:

 
z"); pageTracker._trackPageview();