torsdag 13. mars 2014

BIBSYS-konferansen 2014


BIBSYS-konferansen 2014
BIBSYS har streamet hele 1. dag, kommer til å legge ut de fleste foredragene fra 2. dag og tok jevnlig bilder av de 350 deltakere i salen. Følg linken over, hør foredrag og se om dere kjenner igjen noen.

BIBSYS direktør Frode Arntsen ønsket velkommen og fortalte hvoran BIBSYS jobber med de nye systemene Oria og det kommende Alma. Viktig informasjon for alle. Streamingen av den første timen anbefales hvis man ikke har anledning til å se hele. 4/1-16 forsvinner blåskjermen for godt!

Roger Brisson fortalte om arbeidet med innføring av Alma ved Boston university library. Han mente det var viktig at vi lærte oss programmet godt, og tok i bruk alle mulighetene som det nye biblioteksystemet har innebygd.
Berit Kjeldstad (prorektor ved NTNU) var den første som snakket om MOOC (massive open online course) og hvordan det vil influere på utdanningsystemet slik vi kjenner det.
MOOC-utvalgets første-rapport, 2013
Hugh Davis, University of Southampton, fortalte om erfaringer og trender med MOOC i England.
Geoffrey Boulton, The University of Edinburgh, snakket om open data. Deling av data samlet inn i forskningsprosjekt må tilgjengeliggjøres. Dataene kan gjenbrukes, forskes videre på, og i grunnen være med på å "redde verden fra sykdom og en tidlig død", mente han.
Live Rasmussen ved UBiO, realfagsbiblioteket tok oss gjennom arbeidet med å ta fagbiblioteket i bruk som arena for formidling av forskning, debatter og gode diskusjoner.

Her ser jeg ned på forventningsfulle middagsgjester som like etterpå fikk god mat og drikke, sang og musikkunderholdning, og til slutt sa Seunn S-T takk for maten på vegne av oss alle.2.dag. Asbjørn Risan snakket om arbeidet med Oria og svarte på alle spørsmål. Dette er den andre biten av BIBSYS-konferansen jeg synes alle skal få med seg. Vi fra UBA kjente igjen mange av problemstillingene BIBSYS jobber med, så alle tips/krav/rettinger-vi sender inn blir tatt alvorlig!

UBs egen Hilde Daland holdt sitt innlegg om forskningsstøtte med mange tilhørere i salen. Det gikk fint og det ble tid til spørsmål fra salen. "Phd on track" overtok stafettpinnen, og fortalte litt om hvordan de har tatt prosjektet sitt litt videre og er på vei inn på timeplanen.
Foto Anne-Åse Kallhovd

Ingen kommentarer:

 
z"); pageTracker._trackPageview();