fredag 23. mai 2008

Forelesning ut på nettet

Universitetet i Bergen vurderer å legge videoer fra forelesninger åpent ut på Internett. - Det burde være naturlig å gjøre kunnskapen tilgjengelig på denne måten, sier professor Rune Nilsen.

Like før jul lanserte Yale University nettstedet «Open Yale Courses». Her kan hvem som helst finne undervisningsmateriell fra de beste kursene deres. Også video fra forelesningene ligger ute. Som et prøveprosjekt legger NTNU i Trondheim nå forelesningsvideoer fra et sosiologifag for dem som studenter emnet, skriver universitetsavisen På Høyden.

Kilde: Aftenposten 09.05.08, Innsikt Del 1, s18 /A-tekst

3 kommentarer:

Jørn sa...

Open Educational Resources veltar tungt innover stengsla til dei lukka læringsplattformene.

Det blir spennande å sjå korleis det heildigitale læremiddelforlaget til UiS, Greenbook meistrar bølgjene. Initiativet får iallefall lukkeønskingar frå Jon Hoem med på ferda.

Anonym sa...

Her på UBA er vi allerede i gang med dette :) Birgitte er på Google http://www.uia.no/no/portaler/bibliotek/hjelp_og_veiledning/informasjonskompetanse ; mon tro om ikke Jørn også er der ute et sted? Jeg har forsøkt meg m/lyd på lysbilder http://bramseil.blogspot.com/2008/04/blog-post_21.html
Mange muligheter ...

Anonym sa...

Newth får røynt smilerynkene på nettstaden til Greenbook. Framtida er opa, on-line og gratis.

 
z"); pageTracker._trackPageview();