tirsdag 20. mai 2008

UiA har fått Teft

Teft er tittelen på det nye forskningsmagasinet fra Universitetet i Agder, som ble lansert medio mai.

Teft skal gi et innblikk i den faglige aktiviteten ved universitetet. -Uten kontakt med verden blir all innsats i studier og forskningsarbeid uten verdi og hensikt, skriver UiAs rektor Torunn Lauvdal innledningsvis.
Det første nummeret av Teft har internasjonalisering som hovedtema, og har artikler om blant annet Anne Ryens forskning i Kongo, Stephen Seilers treningsmetoder for det nederlandske skøytelandslaget og Roy Tommy Eriksens urbanistiske lidenskap. Dessuten er Wergelands forfatterskap omtalt av Jahn Thon og Andreas Lombnæs.

Bibliotekavdelingene kan jo vurdere om dette er noe man bør lage en utstilling på. Det er lagt inn en liten nyhetssak på vår eminente bibliotekportal.

Gratisabonnement på Teft kan bestilles ved henvendelse til UiAs formidlingsavdeling.

2 kommentarer:

Jørn sa...

Løfterikt. Kva skal ein med Scripta Academica Lundensia når ein har Teft?

Presentert for ny innsikt som "Bykultur dreier seg om mer enn å sitte på kafé og drikke caffe latte, sier Eriksen og nipper til sin caffe latte", angrar nok Stjernø på sin uttalte skepsis til forskingskompetansen ved UiA.

Ringerundekonseptet, der m.a. ein professor i rock legg ut om "hvordan gruppene bygger opp sounden sin", bør snarast eksporterast til dei komande universiteta i Sogndal og på Stord, der forskarar i kulørte magasin som Saft og Bris får fabulere om forskingssenter for jubileumsforfattarar som Birger Røksund - basert på eit par eigenproduserte lærebokkapittel.

Anonym sa...

Jeg ble helt fengslet av "bladingen" av magasinet. Utrolig stiliig!!!
-Birgitte

 
z"); pageTracker._trackPageview();